Lukijat

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Rottinkituoli

ROTTINKITUOLIN OHJE




 Rottinkituolin istuimen mallin piirsin ihan vapaalla kädellä. Sitten ku se oli valmis, huomasin että istuin olisi saanut olla suurempi. Seuraavalla kerralla sitten toisenlainen. Kun olet piirtänyt mallin, sahaa se. Hio osa.

Kun poraat istuimeen reijät, muista että niitä pitää olla PARITON MÄÄRÄ, muutoin punonta ei onnistu oikein. Voit vielä askartelutikulla mennä jokaisen reijän läpi ja hio vielä, varsinkin pohjasta. 



 Jos haluat maalaa istuin, anna kuivua ja mene vielä askartelutikulla reijät läpi. 
Itse olen käyttänyt tukikeppinä oikeaa ohutta rottinkia, jota saa nukkekotikaupoista sekä askarteluliikkeistä ympäri Suomen. 






Pujota rottinkikepit reikiin, mutta älä leikkaa niitä vielä lyhyemmiksi, ennen kuin tiedät minkä verran haluat selkänojaa ja jalat alas.


Punontaan olen käyttänyt luonnonvalkoista kalastajalankaa.
 


 Aloita punominen selkänojasta. Rottinkitukikepit ovat siinä mielessä hyviä että ne taipuvat hyvin siihen muotoon kuin haluat niiden olevan. Muistathan että ennen käyttöä, rottinki pitää liottaa lämpimässä (ei kuumassa) vedessä hetken, että se pehmenee ja taipuu sen jälkeen hyvin.



 Kun olet tehnyt selkänojan halumaasi muotoon, virkkaa kalastajalangalla ketjusilmukoita. Ennen kuin leikkaat ylimääräiset tuen osat, laita liimaa pujonnan jälkeen että ne vähän kovettuu, jonka jälkeen voit leikata ylimääräiset pois ja liimata ketjusilmukka- pätkän lopuksi. Kuvaa on alempana. 



 Sitten aloita istuimen alaosa sekä jalat. Tässä mallissa olen punonnut sivuille sekä takaosaan muutaman kierroksen. Sitten liimaa jalkojen väleihin oleviin osiin ja anna kuivua. Älä leikkaa vielä ylimääräisiä pois. 

Aloita sitten jalkojen tekeminen. 



 Kieputa kalastajalankaa yhden kierroksen alas, tuolin jalkojen sopivan pituuden verran ja tee toinen kierros kieputtamalla lankaa ylös. Katkaise lanka ja laita liimaa ja kiinnitä pätkä jalkojen taakse. 

Tee sama kaksinkertainen kieputus kaikille jaloille, näin niistä tulee tukevat ja tuoli pysyy pystyssä. 




Tässä jalat valmiina.
 


 Virkkaa taas ketjusilmukka- pätkää ja liimaa se tuolin taakse, alottaen jaloista.



 Eli kaikkien sivulla ja takana olevien päälle. 



 Voit myös tehdä ketjusilmukka-koristetta istuimen reunoille läpi koko istuimen. Aloita tuolin takaa.



 Valmis rottinki (kori) tuoli 






lauantai 12. joulukuuta 2015

Hyasintin ohje

HYASINTIN OHJE 1:12




Tarvitset vihreää massaa lehtiin, rautalankaa, piparimuotin ja massaa, millä värillä haluat hyasintin tehdä. Minulla on tässä vaaleaa liilaa. (Rakastan liilaa!!!)
 



Laita pieniä paloja muottiin, ettei kukista tule liian paksuja, ota varovasti irti. Voit laittaa vähän perunajauhoja alle, niin kukat lähtee hyvin pois. 


Tee samasta massasta osa mihin kukat sitten liimaat. Pituus tällä noin sentti. Massan pitää kaventua ylöspäin mentäessä. 


Varsi; pyöritä vihreää massaa rautalangan ympärille. Paiston jälkeen saat varsia väänneltyä, jos haluat tehdä esim. asetelmia. 
 



Ota vähän massaa rautalangan päästä pois ja liimaa kukan kehys kiinni siihen. 
 



Paina kukkasien keskelle coctailtikulla koko ja käännä sormin kukan reunoja ylöspäin. 
Aloita liimaaminen suppiloon. Kukintoja voi laittaa vähän sinne sun tänne, ettei ne ole aivan järjestyksessä, niin kuin oikeassakin hyasintissä. 
 



Valmis yksi hyasintti. 
 



Tee fimoleikkurilla lehden mallit vihreään massaan, ota ne varovasti irti. 
 




Paista lehdet ja kukka uunissa massavalmistajan ohjeen mukaisesti. 
 


Liimaa kukka keskelle ruukkua ja lehdet reunoille. 
Koristele ruukku mielesi mukaisesti. 
Voit coctailtikun avulla laittaa vähän valkoista maalia kukintojen keskelle. Myös lehtiä voi "elävöittää" tumman vihreällä akryylimaalilla.
 



VALMIS JOULUKUKKA- HYASINTTI!!
 


torstai 10. joulukuuta 2015

Joulutähti

JOULUTÄHDEN OHJE 1:12



 
 Painele punaisesta / valkoisesta sekä vihreästä askartelukartongista kuviolävistäjällä kukat ja terälehdet. Jos sinulla on lehden kohokuviointilaite niin painele kaikki sillä myös läpi, muttei tätä tarvitse välttämättä tehdä. 


Liimaa pieniä askarteluheteitä (kolme kpl per varsi) askartelutikkuun, hammastikkuun ym. 
Tikku on sopivan paksu pitämään Joulutähden hyvin pystyssä. 



 Mene askartelutikulla läpi kaikki kukat ja terälehdet pyöristäen ne. Tämän jälkeen on helppo asettaa kaikki paikoilleen. 



 Voit liimata kukkia niin paljon kuin haluat (riippuen tuuheudesta), mutta aina kerroksittain, vähän toistensa päälle. 



 Aloita samalla tavalla terälehtien liimaaminen. 



 Kun olet tyytyväinen joulutähden kokoon sekä tuuheuteen, katkaise alhaalta, mutta jätä vara kukkapurkkiin sekä jos haluat ympärille koristella jotain myöhemmin. 







Laita liimaa purkin sisälle ja liimaa pala kuivasienestä sinne. Tee tikulla reikä keskelle ja upota joulutähti kukkaruukkuun. 
 











Voit koristella alaosan maisemointijutuilla, jäkälällä, niinillä...mitä vaan askaretelumaateriaali tähän sopivaa löytyy. Tee rusetti ohuesta satiininauhasta.
 



VALMIS JOULUTÄHTI NUKKEKOTIIN
 










 Tein myös valkoisesta askartelukartongista joulutähtiä. 



lauantai 5. joulukuuta 2015

Rottinkipöytä

ROTTINKIPÖYDÄN OHJE

MUISTA!! kun teet pöydän, tuet eivät saa tulla toisesta päästä ulos, niin kuin esim. tuolia tehdessä.


 Rottinkipöydän kansi voi olla pyöreä tai neliskulmainen. Itse tein neliskulmaisen. Kansi on 4 mm balsaa johon reijät tein pienellä käsiporalla. Reijät voi tehdä myös vaikka neulepuikolla, koska balsa on pehmeää. Kun teet reijät tukikepeille, muista taas PARITON MÄÄRÄ. Omassa mallissa on 11 reikää ja tukikeppeinä rottinkia. Pujontaan oon käyttänyt luonnonvalkoista kalastajalankaa, se on sopivan paksua sekä tukevaa.


Kun teet pujontaa, älä vedä liian tiukalle lankaa. Voit itse tietenkin määrittää minkälaisen alaosan haluat tehdä. Itse tein vähän kireällä yläosan, ja löysällä alaosan, jotta se leveni sitten loppua kohti.






 Kun olet tehnyt pujonnan sopivaan pituuteen, laita liimaa päätökseen, ennen kuin katkot ylimääräiset tuet pois. Sillä aikaa kun liima kuivuu, virkkaa ketjusilmukka- ketjua sekä liimaa balsan päälle esim. erittäin ohuesta vanerista tai viilusta kansi. 


Leikkaa tuet jaloista pois, ja liimaa koristeeksi ketjusilmukka-ketjun alas. Voit tehdä samanlaisen ketjun myös kannen reunoille. 



 Valmis rottinkipöytä.